عوارض بلیچینگ دندان
عوارض بلیچینگ دندان عنوانی است که در این قسمت به آن به صورت اساسی پرداخته خواهد شد. با اینکه این روش درمانی باعث سفید شدن دندان ها می شود و درخشندگی آن ها را در پی دارد، اما ممکن است مشکلات و عوارض هایی جانبی برای دندان و لثه ها ایجاد کند. این عوارض هایی که در زیر بیان می شود به اندازه ای نیست که پزشک و بیمار از انجام بلیچینگ دندان سلب شوند.
این موارد هرگز روی سلامتی دندان ها تاثیر منفی نخواهند داشت. برای بیمارانی که قصد انجام این تکنیک درمانی را دارند، مهم است تا با معایب آن به طور کامل آشنایی پیدا کنند. ماده ای که برای سفید کردن دندان در روش بلیچینگ به کار می رود، آسیب جدی به دندان و لثه وارد نمی کنند، در اصل می توان گفت این گونه مواد سفید کننده ضرری نخواهند داشت.
حساسیت دندان
یکی از مشکلاتی که برای افراد بعد از بلیچینگ کردن ممکن است رخ دهد، حساسیت دندان ها در برابر عوامل مختلف می باشد. این عارضه در بیشتر موارد رایج می باشد و همه گیر است و بعد از مدتی از بین خواهد رفت. بیشتر حساسیت های دندانی نسبت به دما است، برای مثال نوشیدن مایعات بسیار سرد و یا بسیار گرم سبب ایجاد درد خواهند شد. نکته قابل توجه اینجاست که این حساسیت های دمایی همیشگی نبوده و موقتی هستند.
سوزش بافت لثه
سوزش هایی که در بافت لثه بعد از بلیچینگ کردن رخ می دهند، به دلیل وجود مواد پروکسایدی در مواد سفیدکننده بلیچینگ سپیدنت می باشد. میزان اینگونه مواد شیمایی در این سفید کننده ها بالا بوده و همین باعث چنین عوارض هایی شده است. برای جلوگیری از آسیب لثه ها هنگام بلیچینگ کردن، دندانپزشک معمولا از قابی جهت حفاظت از لثه ها استفاده می کند تا این گونه مواد شیمایی با آن ها تماسی نداشته باشند.
درد در دندان ها
ممکن است در طول روند انجام بلیچینگ و یا بعد از اتمام درمان، دردهایی موضعی در برخی از دندان ها ایجاد گردند. این درد می تواند ناشی از عوامل مختلف صورت گرفته باشد، برای مثال میزان استفاده از مواد سفید کننده، کیفیت کیت های بلیچینگ، کم بودن رطوبت دندان ها حین درمان، ایجاد دمای بیش از اندازه برای دندان ها و غیره همگی در ایجاد درد تاثیرگذار هستند.
تغییر رنگ
یکی از رایج ترین عوارض بلیچینگ سپیدنت این است که بعد از گذشت چند ماه ممکن است رنگ آن دستخوش تغییر شده و درخشندگی روزهای اول را نداشته باشد. بسیاری از افرادی که قصد انجام این درمان را دارند، از این موضوع به شدت نگران هستند. تغییر رنگ بلیچینگ خیلی سخت رخ می دهد و در برخی موارد نادر ممکن است اتفاق بیوفتد. در صورت رعایت تغذیه و انجام دستورالعمل های توصیه شده از سوی دندانپزشک، تغییر رنگی برای بلیچینگ دندان ایجاد نمی گردد.
طول عمر کم
یکی از نکات اساسی در رابطه با بلیچینگ دندان این است که این روش درمانی مانند روکش های لمینت همیشگی نیست و لازم است که هر چند ماه یکبار رنگ آن تمدید شود. یکی از راه هایی که می تواند پایداری بلیچینگ را افزایش دهد، اجرای اصولی نکات بهداشتی و مراقبتی از دندان هاست.
جنبه درمانی
بلیچینگ سپیدنت از درمان هایی محسوب می شود که در اکثر کلینیک های دندانپزشکی برای کاربرد زیبایی دندان استفاده خواهد شد و بیشتر جنبه زیبایی دارد تا درمانی. نباید از این تکنیک انتظار داشته باشید تا تمامی ناهنجاری ها و مشکلات موجود دندان رفع کند. همانطور که می دانید بلیچینگ با رفع تیرگی های سطح دندان باعث درخشندگی و سفیدی آن ها شده و بیشتر روی ظاهر ساختاری دندان ها تمرکز دارد.
راه های کاهش عوارض
بیشتر عوارض هایی که بعد از بلیچینگ کردن دست و پاگیر بیمار می شوند، حساسیت و ایجاد دردهای دندانی است که با استفاده از تکنیک های اعلام شده از سوی دندانپزشک در همان منزل رفع خواهند شد. بسیاری از متخصصین توصیه می کنند تا به اندازه کافی از فلوراید برای رفع باکتری های دندانی استفاده کنید، چرا که تجمع این گونه موارد روی سطح دندان سبب تغییر رنگ بلیچینگ خواهند شد. در افرادی که درد زیادی وجودداشته باشد، همانطور که گفته شد مسکن هایی جهت تسکین درد از سوی پزشک تجویز می شود. رایج ترین آنها استامینوفن و ژلوفن هستند.